2023 Bologna Çocuk Kitabı Fuarı Günlükleri II - Panel

Bologna Çocuk Kitapları Fuarı' nda:

7 Mart saat 10:00 da, Illustrators Survival Corner Panel yerleşkesinde düzenlenen panelin konuşmacıları arasında Flavio Rosati,  Associazione Autori Di Immagini, İtalya İllüstratörler Derneği Başkanı,  Lorenzo Ceccotti, Italian Comics Artists Association-İtalya Çizgi Roman Sanatçıları Derneği Başkanı, Anna Karina, Ilustratoren Organisation, Almanya İllüstratörler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Paolo Rui EIF (Eurepean Illustrators Forum) Avrupa İllüstratörler Birliği Eski başkanı, şimdi yönetim kurulu üyesi, Nurgül Şenefe (Türkiye) Illustrators Platform’u Kurucu Başkanı ve EIF (Avrupa İllüstratörler Birliği) Yönetim Kurulu üyesi yer aldı.

 

Panel Konuları:

1 - Görüntülenecek yapay zeka nedir, nasıl çalışır ve en sık kullanılan araçlar hangileridir?

2 - Piyasada bu yeni rakibi bulan illüstratörlerin genel durumu nedir?

3 – Çizerler, yazarlar ve diğer yaratıcı endüstriler alanında aktif çalışan yaratıcılar tarafından algılanan tepkiler (korku, öfke ve coşku); illüstratör birlikleri başta yaratıcı endüstrilerin diğer sektör ve meslek temsilcilerinin bu konudaki tutumları, ortak eylem planları.

4 - Olası ve öngörülebilir eylemler ve eylem veya eylemsizliğin etkileri (mevcut yasal işlemler, telif haklarına ilişkin gelişen düzenlemeler, hakların tahsili, geleneksel sanat talebinin geri dönüşü..).

5- Hükümetiniz bu konuda ne gibi işlemler/eylemler/pozisyon alıyor? Hükümetiniz herhangi bir "Görev Gücü" oluşturarak AI'yı siyasi düzeyde tartışıyor mu?

6- Avrupa Birliği Parlemantosuna sunulmak üzere hazırladığımız manifesto hakkında durum ve gelişmeler konuşuldu. Panele, EIF’I yani 12 ülkeyi temsilen Yapay Zeka alanında aktif çalışma yapan illüstratörler toplulukları arasından 4 ülke konuşmacı olarak davet aldı ve Illustrators Platform olarak bu ülkeden biri olmanın gururunu yaşadık.

 

Nurgül Şenefe

Mart, 2023

Kapat